Palate Refresher

Refreshes your palate in between two strong flavoured appetizers and entrees.

Sarah’s Response:

Overall this place is a diamond in the rough. Our service was amazing, the food was very well done, and I thoroughly enjoyed myself. Everything was fresh and proper, I had fun eating here and would go back anytime. Especially because it is right around the corner.

I worry though, if ParFyum went out of business on Portage, I don’t know how La Panache does it.

However, we did see, and dine with some politicians. Gilles Duceppe.


Drinks: We had a ‘cheap’ bottle of white. It was from France and was a mix of all my favourite whites. Gwertz, Reisling, etc. which was probably why it was so cheap. However, it was very good and was the perfect sweetness to go with all our dishes.


Appetizers: The fresh bread was a lovely touch, like usual. The bread was fresh and warm, lovely. And for a fun touch it was accompanied by three different butters; Curry butter, Basil butter, and regular whipped butter. Curry was my favourite.

My Foie Gras was amazing. I loved it. I crave Foie Gras very often because of this foie gras. The chocolate sauce wasn’t too sweet, and the pears were a nice crisp touch. I could go back to La Panache just for the Foie Gras.




Before our entree we were given an interesting dish. It was a ginger-spiced flavoured slush with some other intricate flavours to freshen our palate before the main meal. This was a cute idea, and came with an edible flower on top. Very fun. I enjoyed this a lot and ate it all, even though I don’t know if I was supposed to. It did refresh my palate.


Entree:  When my entree came I honestly thought it looked very small and wondered where my tilapia was. It was very neatly wrapped around my creamy rice and topped with a nice arrange of vegetables. This dish was very filling. The Tilapia was done very nicely, not too salty and very creamy. The presentation of this dish was well done, too. I didn’t eat it all to be honest because I had to save room for dessert!  Next time I would love to try the Giant scallops, they looked very juicy and smelled amazing.




Dessert: Of course I had to have the creme brulee! This is why I love french dining, because it ends in such an amazing way!

The creme brulee here was very good, the top was thicker than most and was a fun challenge to break the top (I love playing with my food). It was almost a little too deep, as near the end I got tired for the taste. I didn’t eat the wafer.


Top 3 Things to Rave About

1) The location. SO close to my house. It doesn’t look like a great place to eat from the outside so it has that element of surprise as well.

  1. 1)The wait staff. Our server was amazing in both french and English, he knew his menu very well, and genuinely cared for us the whole night. He didn’t forget about us when Gilles Duceppe and gang walked through the door either.

  2. 2)Foie Gras.


Dislikes: How I have never been here before, & the wafer in my creme brulee.




 

Réponse de Steve:

Sarah m’avait souvent parlé du restaurant Le Panache. Elle me disait souvent que c’étais près de chez elle et il y serve de la cuisine française. J’étaie très presser quand nous y somme aller, je croyais que nous étions pour êtres en retard parce qu’il était 5 heure et notre réservation était a 5H15 je crois mais j’ai été très surpris quand nous avons pris une marche de 5 min et étions rendu. Le Panache est situé dans un quartier assez pauvre, je n’aurais jamais cru qu’un restaurant de cette classe se trouverait a cet endroit. Le serveur disait souvent qu’il faisait dure compétition a la patate dore un casse-croûte du coin.




Entrée: Soupe au tomate et fromage bleu

Escargots

La soupe était très crémeuse et la quantité de fromage bleu était parfaite. Je n’aime pas le fromage bleu en grosse quantité.

J’avais déjà vus une photo des escargots sur le site ottawafoodies.com et pour moi une image vaux vraiment mile mots. La sauce était très bonne je ne me souviens plus de quel sorte c’était  et il donne une assez grosse portion dans leur assiette.


J’avais déjà-vu une photo des escargots sur le site ottawafoodies.com et pour moi une image vaux vraiment mile mots. La sauce était très bonne, je ne me souviens plus de quelle sorte c’était  et il donne une assez grosse portion dans leur assiette.

Avant de recevoir notre plat principaux  le serveur nous a offert une sloche à saveur de gingembre pour nous rafraîchir les papilles, avec une petite fleur qui nous pouvions manger vous serez peut-être surpris mais la fleur goûta comme une fleur  ….






Plat Principal: Pétoncle géant avec du riz.

J’hésitais entre le canard ou les pétoncles, j’avais eu une très bonne expérience avec le canard au restaurant Parfyum. Alors j’ai opté pour le poisson et je n’ai pas été déçu la présentation était très belle et le pétoncle était très tendre ma première expérience avec les pétoncles et dorénavant je vais en manger plus. Mon seul commentaire négatif serait qu’il y avait  un peu trop de riz et l’on se fatigue assez vite de son goût.



Dessert: Gâteau au chocolat

Le Gâteau était très crémeux comme je les aime avec une petite sauce à la framboise que j’adore.






3 Choses que j’aimer

1) le service

2) le petit espace qui donne un environnement plus intime

3) prix raisonnable



Aime-pas:  Un peu trop de riz.

Nous avons vu Gille Duceppe quand nous étions assis et je croyais qu’il venait manger au Panaché.